Trendspotting i 2017

Det er duket for et smekkfullt år med mye spennende for den motebevisste i 2017. Med farger og former som vitner om et friskt pust av optimisme og liv blir det plutselig litt lettere å se frem til våren og sommeren som kommer.

Striper

I alle former og fasonger. Både pin-stripe i klassiske lyse og mørke farger, men også frekke og tydelige striper i kraftige primærfarger er både oppsiktsvekkende og oppløftende på humøret. Dette er året hvor det er lov å være modig i motebildet og ta frem de kraftigste fargene.

Feminin western

Er ikke en fontene av primærfarger noe for deg? Motebildet 2017 preges også av variasjoner av western-inspirerte lærjakker, metalldetaljer, luftige skjørt med blomstermotiv og cowboyhatter mot solen. Glem Halloween og utkledning, denne stilen passer til hverdag som til fest. Legg til en lærveske med metallreim og du er utvilsomt klar for året som kommer.

Sølv

Våger du å få oppmerksomhet? I år kommer sølv og metalliske farger for fulle hus og det er bare å glede seg. Lange, glatte, flagrende kjoler gir assosiasjoner til stil, eleganse og glam. Kle deg som en vinner neste gang du drar på casino, våg å leve i kjoler som virkelig synes.

For menn

Det er forfriskende å se at menn også får den oppmerksomheten de fortjener i motebildet. Halstørklær og en gjenopplivning av noe av de beste fra 70-tallet pryder stilen, som også komplementerer kvinnens mote, samtidig som den har nok å by på til å stå godt på egne ben.

En av de mest tidløse klassikere for menn, skjorten, har også fått oppmerksomhet i år. Også her ser vi at klassikere gjør sitt inntog tilbake i motebildet, med den tidløse fargen pudderblå og monokrome mønstre. Sett det hele sammen med en god voks for en kul hårsveis, og du er klar til å takle det verden skulle kaste din vei.

En annen trend som kommer for både menn og kvinner er hvitt. Store, hvite gensere og løse, flagrende sommerklær som holder varmen på avstand blir uten tvil en favoritt neste gang du er i Syden og leter etter skygge.